GSV vil sænke CO2-udledning på transporten

GSV vil sænke CO2-udledning på transporten

Vi har sendt de første lastbiler på vejene som kører på HVO-diesel. Den nye type brændstof er lavet på madolie, animalsk fedt og restprodukter fra fødevareindustrien og udleder dermed op til 90 pct. mindre CO2 end normal diesel.

De nye HVO-lastbiler, der skal transportere materiel til byggepladserne på tværs af landet, er en del af den grønne agenda i GSV, om at gøre byggepladserne Fossilfrie indenfor 4-5 år. Vi har allerede sidste år meldt ud, at 75% af virksomhedens investeringsbudget er  investeringer i bæredygtigt materiel. Nu følger den tunge transport med.

”I GSV forsøger vi at gå forrest på den grønne dagsorden i branchen, men det forpligter os også til tage nye skridt, så vi ikke bare er status quo. Det kan være små skridt, og det kan være store. At vi nu kan sende de første nye lastbiler på vejene, der kører på miljøvenligt brændstof, må tælle som et af de større skridt. HVO-diesel nedbringer co2-udledningen på transporten fra første kilometer, ” siger Dan O. Vorsholt, CEO hos GSV Materieludlejning A/S.

Ingen fossile brændstoffer er vejen frem

Når GSV-chauffører fremover tanker Bio100 HVO-diesel, sænker de ikke kun udledningen af CO2 med op til 90 pct., sammenlignet med fossilt brændstof – de reducerer også uønskede røggasser i udstødningen. Det minimerer udledningen af sundhedsskadelige stoffer med op til 33 pct., hvilket har betydning på vejene og byggepladserne.

Grønt regnskab gavner forretningen
I GSV har vi i første omgang investeret i 2 nye lastbiler der kører i Københavns området, men forventningen er, at der vil komme flere til. Vi er samtidig åbne for andre nye teknologier, som har det tilfælles, at de mindsker aftrykket på klimaet og gør de danske byggepladser mere bæredygtige.

”Vi har set, at den grønne omstilling kan lade sig gøre, men det kræver samarbejde på tværs af branchen, med både vores kunder og leverandører, hvilket vi gør i stor stil. De seneste år har vi øget investeringerne i bæredygtigt materiel. Fordi vi vil gøre mere for klimaet, men også fordi det giver mening for vores kunder idet at arbejdsmiljøet er langt bedre for brugerne. Vi oplever heldigvis, at efterspørgslen er støt stigende,” siger Dan O. Vorsholt.

 

OM GSV
GSV leverer maskiner til de største virksomheder indenfor byggeri I Danmark og har en målsætning om, at gøre byggepladsen bæredygtig. De er klar til at løfte ansvaret og investere i de bæredygtige maskiner. GSV har de seneste år øget investeringerne i bæredygtigt materiel og vil i 2021 øremærke 75% af investeringsbudgettet i klimavenligt materiel.

 

FOR MERE INFORMATION, KONTAKT

Anne Cecilie Lysbo

Mobil: 25 22 50 00

Mail: acl@gsv.dk