ESG-strategien

ESG-strategien

Vi har to overordnede retninger i vores ESG-strategi: ”Digitalisering” og ”Mennesker før maskiner”. Begge retninger kræver målrettede investeringer, nye måder at arbejde på og opbakning fra vores medarbejdere.

Digitaliseringen er en løftestang til mindre CO2 på byggepladsen

GSV har investeret og udviklet intensivt på vores digitale løsninger de seneste fem år. Det gør vi, fordi vi kan se at ved at bruge vores digitale løsninger, kan vi hjælpe vores kunder med at blive mere effektive, og vi kan bidrage til at kvalificere de øgede dokumentationskrav, som byggebranchen bliver mødt med.

Mennesker før maskiner er en del af vores værdisæt

I GSV lever vi af at udleje maskiner og materiel til byggepladser, men vi ville ikke kunne gøre en positiv forskel for vores kunder, hvis ikke det var for vores dygtige kollegaer.

Hos os spiller vi alle en vigtig rolle i, at GSV er den bedste partner for vores kunder og en god arbejdsplads.

ESG-Rapporterne

Lovgivningsmæssigt er det ikke et krav, at GSV skal rapportere på denne måde, da vi er en del af et større internationalt selskab, men vi gør det, fordi vi gerne vil være med til at drive omstillingen i den danske bygge- og anlægsbranche – og selv stå på mål for vores ambitioner og indsatser.

Det er en løbende proces hvor vi hele tiden bliver klogere. Rapporten fra 2023 er derfor udvidet fra 2022 og indeholder hele vores CO2-regnskab det vil sige både scope 1, 2 og 3. Desuden er hele rapporten revideret af PricewaterhouseCoopers (PwC) da det er vigtigt for os, at vores kunder, når de læser rapporten, ved at det er valide data hele vejen igennem rapporten.

I vores arbejde med ESG-rapporterne har vi også lært, at selvom vi både arbejder operativt og strategisk mod at nå vores mål, så skal vi være bedre til hele tiden at kommunikere omkring arbejdet både internt og eksternt. Det er dog absolut positivt at erfare, hvordan ESG-rapporteringen rent faktisk påvirker vores samarbejde med kunder samt vores strategi og ledelse til det bedre, fordi den bidrager med et større fokus og flere indfaldsvinkler på alle områderne.

Ovenfor kan du læse vores nyeste rapport fra 2023 men du kan også finde vores første rapport fra 2022.

Hvis du ønsker et fysisk eksemplar af rapporten, eller har spørgsmål til rapporten generelt, kan du skrive til vores bæredygtighedskonsulent Louise Frendø på esg@gsv.dk