Ikke kun GSV’s logo skal være grønt

Landets største udlejer af materiel til byggeriet vil hjælpe både Femern Bælt-forbindelsen og byggesektoren i hele regionen med at blive så digitale og bæredygtige som muligt.

Hvor der tidligere mest var fokus på de færdige bygningers påvirkning af klimaet, er selve byggefasen nu også i søgelyset. Som Danmarks største udlejer af materiel til bygge- og anlægsopgaver har GSV Materieludlejning en stor mulighed – og et stort ansvar – for at gøre danske byggepladser mere digitale og bæredygtige. ”Men vi kan ikke gøre det alene. Vi er en del af en værdikæde, hvor vi i samarbejde med leverandører og vores kunder arbejder for at minimere CO2-emissionen fra byggepladser,” siger GSV’s administrerende direktør Dan O. Vorsholt.

Maskiner på el og batteri

En af GSV’s vigtigste opgaver er at have det nyeste materiel, som forurener mindst muligt, forklarer han. ”Vi har investeret kraftigt i en bred portefølje af el- og batteridrevne maskiner. Nogle af de største maskiner kan dog kun fås med forbrændingsmotor, men der er mulighed for, at de kan køre på HVO biobrændstof, som reducerer CO2-emissionen med op til 90 procent. Hvis det er et behov hos vores kunder, lejer vi maskinerne ud med HVO.”

Klik på knappen herunder og læs hele teksten i Magasin Femern