GSV køber stort ind af bæredygtige maskiner

Mulighed for el-drift med både store teleskoplæssere og bæltelifte

Det koster at fokusere på grøn omstilling. Omkring årsskiftet sendte Danmarks største udlejningsvirksomhed, GSV A/S, ordrer afsted på bæredygtige maskiner og materiel for et trecifret millionbeløb. Men det betaler sig også, for den grønne bevidsthed om bæredygtighed, miljø og sikkerhed vokser konstant hos firmaets kunder og i entreprenørbranchen i det hele taget.

”Vi tænker virkelig grønt og bæredygtigt. Fra 1. januar har al strøm, vi køber i alle vores afdelinger været baseret på vind- eller vand-energi. En stadig stigende andel af vores udlejningsflåde består af maskiner og materiel, der enten kører rent på el, eller er hybrider med mulighed for at skifte fra brændstof til el-drift”, fortæller indkøbsdirektør Henrik B. Christensen hos GSV.

Blandt de seneste grønne nyanskaffelser er fem maskiner fra Danmarks største maskinfirma, Scantruck A/S. Tre af dem er italienske Platform Basket-bæltelifte, hvor to kan køre på benzin eller skifte over til batteridrift. Den største af det nye bælte-trekløver vil typisk køre ind på en byggeplads med dieselmotoren i gang, hvorefter den går direkte på el-nettet, når den er på plads.

Læs hele artiklen hos Scantruck.