GSV er nomineret til Arbejdsmiljøprisen 2023

Sammen om en sikker arbejdsplads

GSV er nomineret til Arbejdsmiljøprisen 2023

Arbejdsmiljøprisen overrækkes af Arbejdsmiljørådet til virksomheder, der gør noget særligt for arbejdsmiljøet, og som kan inspirere andre. Vi er derfor rigtig stolte af at være nomineret til prisen i kategorien Arbejdsulykker. 

I GSV siger vi “mennesker før maskiner”. Siden 2019 har vi derfor sat massivt ind for at reducere antallet af arbejdsulykker. Vi har allerede reduceret med 80 procent, men vi skal så tæt på 0 arbejdsulykker som muligt. Vi har indført obligatoriske sikkerhedskurser, en medarbejderapp til registrering af observationer af nærved-ulykker, og så sørger vi altid for at oplære vores medarbejdere i vores sikkerhedskultur. 

“Vores medarbejderes trivsel og sikkerhed er nøglen til en god hverdag, hvor vi samarbejder, har overskud og løser opgaver for vores kunder. Det kan vi nu se resultaterne af i vores ulykkesstatistikker, men også generelt i forhold til vores kollegers trivsel og arbejdsglæde,” siger Dan Vorsholt, CEO i GSV. 

App til registrering af observationer
De konkrete tiltag blev udviklet med inddragelse af medarbejdere på alle niveauer gennem workshops og aktivering af arbejdsmiljørepræsentanter.

Det resulterede blandt andet i obligatoriske sikkerhedskurser, en medarbejderapp til registrering af observationer af nærved-ulykker og risici samt generel oplæring af medarbejdere i virksomhedens DNA og sikkerhedskultur.

“Jeg er overordentligt stolt over, at vi har fået skabt en sikkerhedskultur, der er forankret fra top til bund. Men jeg er også ambitiøs, og selvom man aldrig kan eliminere ulykker helt, så kan man gøre alt for at nå så tæt på 0 som muligt. Heldigvis er vi godt på vej,” siger chef for sikkerhed og kvalitet, Kenny Bjerre Petersen.

Arbejdsmiljørådet hylder indsatsen og samarbejdet
Arbejdsmiljørådet nominerer GSV Materieludlejning A/S’ indsats til Arbejdsmiljøprisen 2023 i kategorien Arbejdsulykker på grund af den vigtige kulturændring, som ledelsen i samarbejde med medarbejderne er nået flot i mål med.

“GSV har med en langvarig og systematisk indsats, der inkluderer medarbejdere og arbejdsmiljøorganisationen, formået at skabe en kulturændring. I en udsat branche er sikkerhed på imponerende vis blevet en integreret del af dagligdagen, som har resulteret i en markant reduktion af ulykker. Det er virkelig godt gået,” siger Cristina Lage, formand for Arbejdsmiljørådet.