Forside  >  Gode råd før du lejer

Gode råd før du lejer

Her er et par nyttige tips, inden du lejer materiel hos G.S.V. Materieludlejning A/S.

Det kræver kun et almindeligt kørekort til bil (B) at leje det meste materiel hos GSV. Det gør det både hurtigt og enkelt at leje eksempelvis en gravemaskine, når haven skal graves op, men det er dog de færreste hus- og haveejere, der kender reglerne, der er forbundet med at leje en maskine. Gør du?

Hos GSV synes vi, at det er vigtigt, at du som lejer, er klædt så godt på som muligt, når du skal ud at leje materiel. På den måde kan du koncentrere dig om dit arbejde, i stedet for at skulle bekymre dig om ubehagelige overraskelser. Derfor har vi på denne side samlet de oplysninger og regler, du bør være opmærksom på, når du lejer materiel.

Vi håber, at du vil bruge et par minutter på, at stille dig selv de tre nedenstående spørgsmål, så du kan komme godt i gang med arbejdet.

Har du styr på dine forsikringer?
Et af de områder du skal være særligt opmærksom på, er forsikringer. Som lejer er det dit ansvar, at alt materiel er forsikret i lejeperioden – den forsikring tager vi os af som udlejer, og du betaler et risikotillæg over lejen. Og skulle uheldet være ude skal du blot betale en lille selvrisiko. Du skal dog være opmærksom på, at forsikringen kun dækker selve maskinen. Den dækker ikke hvis der sker skade på personer, din ejendom eller andre genstande som kan blive beskadiget når maskinen er i brug som arbejdsredskab. Er uheldet ude, er det i disse tilfælde, din egen forsikring der skal dække skaderne. Derfor er det en god ide, at du ser dine forsikringer igennem inden du lejer materiel.

Må du køre med traileren?
En anden ting du skal være opmærksom på, når du lejer materiel, er om du rent faktisk må køre med traileren, hvis du selv vil fragte maskinen hjem.

Her er det påhængskøretøjets tilladte totalvægt, der afgør, om du skal have trailerkørekort eller ej.

Har du et kørekort til bil (B), må du køre med en totalvægt på 3.500 kg + et påhængskøretøj med en tilladt totalvægt på 750 kg. Det giver tilsammen en tilladt totalvægt på 4.250 kg.

Hvis påhængskøretøjet vejer mere end 750 kg i tilladt totalvægt, må vogntoget, dvs. bil + påhængskøretøj, ikke overstige en tilladt totalvægt på 3500 kg. I så fald skal du have et trailerkørekort (B+ eller B/E).

Har du ikke har et trailerkørekort, er det muligt at få et tillæg til dit bilkørekort (B). Dette kaldes B+, og giver dig lov til at køre med et vogntog på en tilladt totalvægt på 4.250 kg.

Et trailerkørekort (B/E) giver dig lov til at køre med et vogntog på op til 7.000 kg tilladt totalvægt.

Du skal altså holde øje med vægten inden du kører med materiel, eller nemmere – du kan lade os levere dit materiel.

Har du læst den gule brugervejledning?
Den sidste ting du skal være opmærksom på, inden du kan tage maskinen i brug, er sikkerheden. På alt materiel er der en række sikkerhedskrav, som du skal opfylde inden arbejdet med maskinen påbegyndes. Disse krav er skildret på de såkaldte ”gule brugervejledninger”, som kan findes på alt vores materiel. Læs denne vejledning grundigt inden du igangsætter arbejdet med det pågældende materiel, for en sikkerheds skyld. Du er også altid velkommen til at kontakte vores personale som altid kan hjælpe.

Når du kan svare ja til disse tre spørgsmål, er du klar til at påbegynde arbejdet.

Har du spørgsmål, sidder vores medarbejdere klar ved telefonerne. Du kan ringe på vores hovednummer 70 12 13 15 eller skrive på info@pitzner.dk, så kan vi hjælpe dig frem til den rette medarbejder.