Forside  >  nyheder  >  Erhvervsminister Brian Mikkelsen besøger GSV, han ser udlejningsbranchen som et vigtigt bidrag til vækst i deleøkonomien.

Erhvervsminister Brian Mikkelsen besøger GSV, han ser udlejningsbranchen som et vigtigt bidrag til vækst i deleøkonomien.


Udlejning kan bidrage
endnu mere til væksten

GSV Materieludlejning havde besøg af erhvervsminister Brian Mikkelsen. Han ser udlejning som et vigtig bidrag til vækst i deleøkonomien

Regeringen har en strategi for deleøkonomiens vækst som bidrag til den generelle samfundsvækst, og erhvervsminister Brian Mikkelsen ser udlejning som et vigtig led i deleøkonomien.

– Udlejning giver ligesom andre elementer af deleøkonomien en bedre udnyttelse af ressourcerne. Hvis bygge- og anlægsvirksomheder bruger udlejning endnu mere, kan de binde mindre kapital i maskiner og udstyr og dermed udvikle deres virksomheder endnu mere, sagde Brian Mikkelsen.

 

– En undersøgelse fra Dansk Industri viser, at medlemmerne kan opnå 30% højere udnyttelse af deres kapacitet. Her tæller udlejning stærkt med.

– Udlejning er et fint eksempel på, at der allerede er et marked, der fungerer fint, og en velfungerende økonomi. I den forstand er udlejningsbranchen let at arbejde videre med i deleøkonomien. Her er der ikke behov for at udfordre lovgivning og regler, siger han.

Brian Mikkelsen var rundt på virksomheden og besøgte blandt andet udlejningskontoret og værkstedet i Ishøj, ligesom han var en tur oppe i én af GSV Materieludlejnings 38 meter bomlifte.

Administrerende direktør Dan Vorsholt, GSV havde primært inviteret ministeren for at få udlejning i fokus og fastholde udlejning som en faktor i deleøkonomien.

– Vi fik sat fokus på udlejning og prøvede at sikre en vis balance, når der tales om deleøkonomi. Ressourcemæssigt og dermed også miljømæssigt vil det være en stor fordel, hvis erhvervslivet lejer mere og køber mindre. Vi er i den situation, at vi løbende opfordrer vores kunder til at nedbringe deres balance ved at eje mindre produktionsudstyr og sænke deres omkostninger, siger Dan Vorsholt.

Ud over deleøkonomi var også en begyndende mangel på arbejdskraft og virksomhedernes ansvar for at uddanne unge på dagsordenen.

Brian Mikkelsen og Dan Vorsholt var helt enige om, at det i høj grad er virksomhedernes ansvar at få uddannet unge.

GSV tager selv et initiativ med et program, hvor virksomheden vil tage 5-7 lærlinge om året.

Yderligere oplysninger:
Adm. direktør Dan O. Vorsholt | Mobil: +45 2423 2762|
E-mail: dan@gsv.dk

deleøkonomi | erhvervsminister | gsv | materiel | vækst