Forside  >  nyheder  >  By & Havn skaber Københavns fremtid – GSV hjælper til

By & Havn skaber Københavns fremtid – GSV hjælper til


Udvidelsen af Københavns Nordhavn er et af Danmarks største landvindingsprojekter, og snart er alle vandområder omdannet til fast land. Når projektet er færdigt vil der blive anlagt en 700 meter lang containerkaj og en 500 meter kajplads til stykgods, derudover skal arealet anvendes til containerplads.

Når man står langs kysten kan man se at der er allerede er anlagt en imponerende krydstogtterminal på 1.100 meter, som allerede modtager de store krydstogtskibe. Det er dog langt fra hele arealet der skal anvendes til industri, den nordvestlige del vil blive anvendt som et rekreativt grønt område. Stenbruddet som om ridser kysten er en blanding af sten fra Malmø, Portugal og Bornholm.

Driftsleder Dan Gottschalk-Hansen sørger for den daglige drift i Nordhavnen, og har arbejdet på projektet i 6 år sammen med hans to dygtige kolleger Ulla Hauberg Frederiksen og Niels Nyboe Buch Jakobsen.

 

Nordhavnen udvides med 150 fodboldbaner

Flere hundrede lastbiler leverer hver dag jord til pladsen, og de bliver alle vejet og registeret. På nuværende tidspunkt passerer ca. 300 lastbiler om dagen. Der holdes skarpt øje med ren og forurenet jord, og jorden bliver testet så man sikrer at den rigtige procedure bliver overholdt til punkt og prikke.

Fordi der skal være rekreativt grønt område er det utrolig vigtigt at fordelingen af ren og forurenet jord forgår korrekt. Det er bl.a. en af de opgaver driftsleder Dan Gottschalk-Hansen udfører. Dan sidder til daglig i en bygning placeret med udsigt over hele pladsen, hvor hver eneste lastbil registreres inden de kører ind på pladsen.

Når jorden er aflæsset, er det GSV’s dozere og gravemaskiner som sørger for fordelingen af jorden. For at sikre produktiviteten og effektiviteten på projektet har GSV fokus på at sikre den optimale udnyttelse af materiellet, dette gøres bl.a. ved at benytte 3D-GPS styring.

Dan drives af udviklingen og det gode sammenhold

Dan kender projektet ud og ind, man kan spørge Dan om alt. Han svarer præcist og uddybende på alle spørgsmål. Det er tydeligt at mærke hvor meget projektet betyder for Dan og hvordan udviklingen i Nordhavnen driver ham.

Sammenholdet omkring projektet i Nordhavn er essentielt for alle som arbejder på projektet. Derfor betyder samarbejdet mellem By & Havn og GSV rigtig meget for det daglige arbejde.

Dan fortæller:

’’Den daglige kommunikation med GSV, har lige fra begyndelsen af samarbejdet været rigtig god. Det betyder rigtig meget at vi har et godt samarbejde og der hele tiden er et flow i kommunikationen. ’’

I 33 år har Dan arbejdet i By & Havn og har fuldt alle ændringer gennem tiden. I de sidste 6 år har han været en del at landvindingsprojektet. Det at se udviklingen og se hele infrastrukturen i Nordhavnen ændre sig, er utroligt spændende og meningsgivende for Dan.

gsv | nordhavn